جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

تصور کنید دسامبر سال 2035 است و شما در حال یک پرواز بین المللی هستید تا برای تعطیلات در کنار خانواده خود باشید. فرودگاه ها و هواپیماها از سالیان گذشته تغییرات چندانی نداشته اند و پروازها  عموما با تاخیر صورت گرفته است. اما جت  بسیار متفاوت است. این هواپیمای غول پیکر V شکل است. شکل  بال ها به دقت طراحی شده است و هواپیما ظرفیت 200 مسافر را دارد.

نکته مهم دیگر این است که خروجی سوخت  هواپیما بخار می باشد که در هنگام پرواز متوجه می شوید. این امر به  این دلیل است که هواپیما توسط هیدروژن مایع و با دمای 253- درجه سانتیگراد خنک می شود. این بخشی از ویژگی هایی است که   دارا می باشد.

این شرکت  اکنون روی هیدروژن به عنوان سوخت آینده برنامه ریزی می کند بطوریکه اخیرا از طرح های اولیه سه هواپیمای مسافربری “ZEROe” رونمایی کرده است که از هیدروژن مایع برای جایگزینی ترکیبات سوختی استفاده می کنند.

آماندا سیمپسون، معاون تحقیقات و فناوری رئیس جمهور در ایرباس آمریکا، می گوید: “برنامه ما طی یک دهه آینده  این است که بتوانیم هواپیمای مسافربری هیدروژنی را وارد بخش حمل نقل هوایی کنیم  زیرا هیدروژن کاملاً با محیط زیست سازگار است.

آیا این تصور واقع بینانه است؟ آیا از نظر مهندسی ، زیست محیطی و  اقتصادی عملی است؟ مقامات  می گویند که باید از انتشار کربن جلوگیری شود. چین ، در حال حاضر بزرگترین تولید کننده دی اکسید کربن در جهان است که ماه گذشته متعهد شد که تا سال 2060 از انتشار کربن جلوگیری کند و 175 کشور در توافقنامه پاریس در سال 2015 برای جلوگیری از عوارض این پدیده توافقنامه ای امضا کردند.

طبق گفته کمیسیون اروپا ، هواپیما ها  تنها بین 2 تا 3 درصد از  سهم انتشار گازهای گلخانه ای در جهان را به خود اختصاص می دهند  تقریباً به اندازه کشورهایی مانند ژاپن یا آلمان.

هواپیماهای ذکرشده یکی با ظرفیت 120-200 مسافر ، سرعت  حدود 830 کیلومتر در ساعت و برد بیش از 3500 کیلومتر مانند یک جت دو موتوره معمولی به نظر می رسد. مورد دوم  یک هواپیمای کوتاه برد است که می تواند حداکثر 100 مسافر را با برد حداقل 1800 کیلومتر و سرعت 612 کیلومتر در ساعت حمل کند. هر هواپیما از سلولهای سوختی برق می گیرد.

این هواپیما بدون انتشار کربن در هوا ، سرعت 830 کیلومتر در ساعت و برد 3500 کیلومتر داشته باشد. هیدروژن مایع در هر کیلوگرم حدود سه برابر جت امروزی انرژی دارد.

Daniel Esposito ، مهندس شیمی در دانشگاه کلمبیا می گوید که تحقیقاتی درباره تولید هیدروژن را انجام داده است. او می گوید اگر هیدروژن با استفاده از الکتریسیته تجدیدپذیر ساخته شود ، می توان با خیال راحت از آن استفاده کرد. امروزه بیشتر هیدروژن صنعتی از گاز طبیعی استخراج می شود که مقدار کمی انشار کربن دارد ، اما آژانس بین المللی انرژی می گوید با رشد سریع ظرفیت الکتریسیته تجدید پذیر هیدروژن بدون انتشار کربن خواهیم داشت.

کارشناسان بیان می کنند که این استفاده از این هواپیماها احتمالاً در اواخر این قرن عملی خواهند شد.

Link: https://spectrum.ieee.org/energywise/energy/environment/airbus-plans-hydrogenpowered-carbonneutral-planes-by-2035-can-they-work

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *